mandag 27. juni 2011

♥Oreo dream♥

Fikk i oppgave hos en nabo å lage ei kake til en konfirmasjon, og det gjør man jo selvfølgelig (hi hi, har jo selv konfirmant til neste år, her gjelder det å være lur......)
Forslaget var Oreo kake.....
Hjelp!!!
Hadde jo bare laget den en (1) gang før.... men, har man sagt A -  så får man si B også.........
Oppskrifta fikk jeg på jobb, men har jeg funnet samme oppskrift på nett hos: Livys (ho har foresten en flott blogg også, her får du se bilde av kaka - for eg glemte jo å ta bilde av HÆRLIGHETEN førr den blei spist av). Har justert oppskrifta litt.
   

Oreo Dream
#

3 pk Oreo Cookies (2 pk til bunn og ca 6 kjekser over ostefyllet )
100 g smeltet smør
1 pk. Tine kremost naturell + 1 pk. Tine kremost ananas/mandarin 
2,5 dl melis
1pk. kremfløte
2 spiseskjeer sukker
1 pose Toro sjokolademousse (kan godt bruke Freia sin med melkesjokolade)
ca 2,5 dl melk (til moussen, eg bruke ca 2,5 dl melk til Freia sin mousse)

Form: 24eller 22 cm rund uten bunn settes på fatet du skal servere kaken på.

Og slik blir kaka til (for den lage seg ikkje sjøl) :

Ta 2 pk oreokjeks– som smuldres opp til veldig små biter( eg pleier å legge de i en tredobbel brødpose når eg skal knuse dem). Smelt smør (avkjøl litt, og hell over kakesmulene - bland dette til en jevn masse som tilslutt smøres ut i bunnen på formen).

Bland kremost og melis til en luftig og kremet masse ( bruk miksmaster). Pisk deretter krem av fløten og sukkeret ( egen bolle). Bruk halvparten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen ( bruk slikkepott). Smør massen over kakebunnen og legg ca 6 stk(som er hakket/knust lett) av oreo kjeksen over ostefyllet. Sett kaken i kjøleskap i 30 minutter.

Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken. Smør moussen over kaken og sett i kjøleskap i ytterligere 1 time.

Legg så et tynt lag med krem på toppen til slutt. Pynt med vanlig sjokoladesaus. Sett kaken i kjøleskap i noen timer til slik at den får ”satt seg”.
Pynt kaken med saus samme dag man skal servere den.
Kaken smaker best om du lar den stå avkjølt en stund, gjerne til dagen derpå. Før servering løsner du kakeformen med en kniv - nå er den klar til servering!

Lykke til !

          

4 kommentarer:

  1. Mmmmm, den kaka du laga til konfirmasjonen va veldig god:) Trur jeg må prøve den en gang. Takk for hyggelig tilbakemelding i bloggen min. Klæm

    SvarSlett
  2. Smask, Oreokake er min favoritt for tiden og har vært i 2 år nå, det er noe med de ulike lagene som bare er fantastisk...
    M-M-M-mmmmmm ♥♥♥♥
    Regner med at hele kaken gikk i konfirmasjonen, så heldig naboen din er som har en sååå snill nabo som stiller opp...(såg ikke baktankene dine i det hele tatt...kniiiis)
    Takk for rosen, du e guillegod :)
    Ha en fin ny uka:)
    Klæm Lill ♥♥♥♥
    Pssst: ser du æ kan lage hjerta? :)))Thanx ♥♥♥♥

    SvarSlett
  3. Heiiiia, tramper inn her igjen...uups skulle vel egentlig ha listet meg inn sia det e så seint...;)
    Eg glømte å si at med liquid pearls så må man finne et jevnt trykk og en fin rytme, så sitter den fint :) Som å danse 1-2-3, 1-2-3 ;)
    Klæm igjen ♥♥♥♥

    SvarSlett
  4. Denne kaka høres god ut! Må prøve den en gang i løpet av sommeren:) Takk for oppskriften:)

    SvarSlett

♥Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen en kommentar hos meg, det setter eg veldig stor pris på.
Ha en suuuper dag!♥

♥Thanks for taking the time to visit my blog, all your comments are really appreciated♥
Klem/hugs ✂---Gry---